MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Ziemniaki, batata i marchewkę obrałam i pokroiłam na małe...
fot. Karolina Głogowska

Żółte curry z batatem. Ten prosty przepis może cię zaskoczyć. Tajskie curry zrobisz z łatwo dostępnych składników

Jak przygotować szybkie curry? Krok 1 i 2

1. Ziemniaki, batata i marchewkę obrałam i pokroiłam na małe kawałki. Rozgrzałam na patelni łyżkę oleju kokosowego i szybko obsmażyłam warzywa w wysokiej temperaturze.
2. Kiedy warzywa trochę zmiękły, dodałam pokrojony w plasterki korzeń imbiru oraz paprykę, boczniaki i cukinię. Ponownie podsmażyłam. Warzywa w curry nie powinny być miękkie, ale lekko twardawe i chrupiące.
Krok 3 i 4 na kolejnym zdjęciu galerii.

Zobacz również

Derby Poznania w MP koszykarek do lat 15. Kto je wygrał i co sobie zapewnił?

Derby Poznania w MP koszykarek do lat 15. Kto je wygrał i co sobie zapewnił?

Otwarto Centrum Sportu i Rekreacji Uniwersytetu Morskiego w Gdyni

Otwarto Centrum Sportu i Rekreacji Uniwersytetu Morskiego w Gdyni

Polecamy

Kolejny dzień z zagrożeniem burzowym w woj. lubelskim

Kolejny dzień z zagrożeniem burzowym w woj. lubelskim

Ta prosta sałatka to hit bułgarskich kurortów. Jest najlepsza na grilla i imprezy

Ta prosta sałatka to hit bułgarskich kurortów. Jest najlepsza na grilla i imprezy

Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty

PILNE
Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty